2013 A.D.

December 30, 2013 | Napisao | 5 Komentara Više

U 2013. smo izlazili na ulice, više rekreativno, nego za prave, osnivali smo nove partije, i prepucavali se putem medija. Ideologiju i dalje nismo imali. Novorođenčadima smo prestali da dodjeljujemo matične brojeve, srednje klase i dalje nema, al’ se ne puca, tako da je sve ok.

Ukidali su nam bezvizni režim koji na kraju nisu ukinuli. Katalogizovali smo živalj. Doktori su bili nepismeni. Studenti ništa bolji. Opozicije nije bilo.

Dodik je predavao u Beogradu i pričao o Arapima. Izetbegović je kupio novog Audija. Komšić je prijetio ratom. Lagumdžija je kasnio. Radojičić je išao na doručak u Vašington. Budimir je primao mito. Cvijanovićeva je formirala vladu i gostovala na Bi-bi-siju. Mutabdžija je odobrio „Erasmus Plus“. Škrbić je po kazni dobio ambasadu u Beogradu. Vasiću su kopilad došla glave. Bosić je sa svojima crtao stripove. Ivanić je pričao u prazno. Dronjak je formirao stranku koja to nije. Čavić je pisao blog. Borenović je iščupao mikrofon.

Vučić je reformisao Dačićevu vladu. Dačić je muvao kosovsku ministarku i gostovao kod novinarke bez gaćica. Nikolić je klečao u fotelji i dijelio ordenje. Dinkić je nastavio da urniše privredu. Đilas je smijenio Tadića pa sebe. Mrkonjić je varao Bekutu sa ženom. Jeremić je vodio orkestar u Njujork da pjeva „Marš na Drinu“. Palma je vodio Cecu u Beč da pjeva studentima. Opet su zabranili paradu koja se održala. Dosta ih je išlo na Tijanićevu sahranu, a skoro svi su bili na Jovankinoj.

Pejakoviću je prisjelo miješano meso. Trifunović se bavio humanitarnim radom. Bjelogrlić je proslavio pedeseti rođendan. Blagojević je dobio Pekićevu nagradu. Bećkovića je voditeljka najurila sa scene. Ćosić se obratio studentima, a bolje da nije. Bajić je snimio novu seriju, koja se nikome ne dopada, ali je svi gledaju. U jednoj emisiji je nastupio gej, dok je u žiriju sjedio peder.

U Banjaluci je organizovan Zimzograd, ali nije bio ćirilicom. U Sarajevu je obnovljena prohibicija. Mostar je i dalje podijeljen, a Zenica zagađenija nego prije. U Prijedoru je jedna djevojka ćutala.

Irinej se bavio evroatlanskim integracijama. Kačavenda se penzionisao zbog ljubljenja s dječacima, a Benedikt XVI jer je star. Grigorije je prijetio nokautom. Zukorlić je odlučio da se povuče sa svoje tri supruge. Puljić je pjevao sevdalinke. Novi papa djeluje kul.

Cenzura je bila zagarantovana u slobodnim medijima. Sulejman je i dalje popularan. Severina i Milan su se razišli. Srednjoškolci su bili ispod evropskog prosjeka. Snimaće se i šesta sezona „Farme“.

Đoković je bio u laganom padu, Tipsarević se strmoglavio. Ana je bila neprimjetnija nego inače, Jelena se koprcala. Ljajić nije pjevao himnu. Udovičić je postao ministar. Srbija je ispala iz kvalifikacija za svjetsko prvenstvo. Šimunić je ispao glup. Zmajevi idu u Brazil. Partizan je prestao da broji titule, Zvezda tu i tamo da gol.

Slovenci su protestovali i oborili Vladu. Hrvati, koji su postali evropljani, lomili su table i glasali za fašizam. Crnogorci su organizovali Prajd. Makedonci su gledali svoja posla. Kosovo je nastavilo da glumi državu. Hag je oslobodio neke Srbe. Kiša meteorita pogodila je Zemlju.

Amerikanci su špijunirali saveznike. Putin je trenirao strogoću. Berluskoni je osuđen na robiju. Merkelova je ponovo izabrana. Kina je nastavila da jača. Indijci su letjeli na Mars. U Siriji se ratovalo hemijskim oružjem, a agencija koja je to nadgledala je dobila Nobelovu nagradu za mir. Umro je Hugo Čavez, kasnije Margaret Tačer, a za njom i Nelson Mandela.

U 2014. ne treba dozvoliti da žestina zamijeni vještinu. Valja više gledati u ogledalo, a manje kroz prozor.  Kao i prije, želim vam da donosite dobre odluke, da kritički razmišljate i budete produktivni. Poželio bih vam srećnu novu godinu, ali sreća nema ništa s tim.

Tags: , , , , , ,

Category: Društvo