Helou vrld!

August 10, 2012 | Napisao | 6 Komentara Više

Kao strastveni obožavalac „starih narodnih“ vodio sam se onom „Prvo skoči pa reci hop“ i otpočeo sa Tviterom koji se predstavlja kao mikrobloging servis; probao, vidio da znam i odlučio da pređem na ovaj veliki, pravi blog. Dobro, nije bilo baš tako.

Ko zna kad bih (i da li bih ikad) odlučio da otpočnem sa blogovanjem da me Hana ne upita jedan dan zašto nemam sopstveni blog.

Pomalo zatečen, shvatih da nemam pravi odgovor na to pitanje te uz njene i Nemanjine savjete, a opet uz Damirovo pokroviteljstvo otvorih svoj lični i personalni blog. Naravno, trebalo je to instalirati i podesiti, pa je u pomoć pritrčao i Srđan, ne štedeći vrijeme i bateriju laptopa.

Iskren da budem, čisto sumnjam da bih se ikada našao u svijetu blogovanja ili mikroblogovanja da nisam naletio jedan dan na Milkov članak i tako upoznao jednog od vodećih BH blogera, koji me je lako nagovorio da napišem nešto za Tezu(AntiTezu). Ohrabren reakcijom čitalaca na moj prvi tekst, prvenstveno Miloševom, nastavio sam na pišem, te su se neki tekstovi posredstvom T(AT) i Srđanovog Politbiroa našli na prestižnim portalima iz regiona.

Kao što možete vidjeti, posložio sam hronoliški neke od tekstova koje sam pisao ove godine onim redoslijedom kako su i objavljivani, tako da budući posjetioci ovog bloga imaju uvid u tekstove koje su propustili na drugim portalima. Što se tiče sadržaja samog bloga moći ćete čitati razmišljanja o ekonomskim, ali i ostalim ekonomskim temama. Nastojaću i dalje da izbjegavam političke teme pod devizom „Nije svačije kroz selo pjevati.“

Možete u početku očekivati dosta promjena u samom izgledu ovog bloga jer mi je ovo sad relativno  novo, tako da nisam siguran u izbor teme i samog izgleda bloga, no, polako. Tačnije, tražim dobrog diznajnera da riješimo i taj logo i još neke stvari koje se tiči vizuelnog identiteta. Kad je bal nek’ je maskenbal. Naravno da prihvatam sugestije i kritike, a naročito od aktivnih ljudi u online zajednici poput Dobrile, Tijane, Dejana i mnogih drugih koji će mi, nadam se, oprostiti jer sam ih izostavio.

Elem, desetak dana kasnije uz pomoć dva pravnika, dva inženjera elektrotehnike, jednog programera, sugestije 4 prekaljena blogera i nekih manuala, evo me ovde. Ukratko sam ispoštovao WordPressovu „Hello World!“ proceduru da znate da sam od danas aktivan, te da je BH blog scena bogatija za jednog blogera.

Tags:

Category: Ostalo